ARCADIS_scan to BIM

Het gebruik van puntenwolken in combinatie met BIM kent vele voordelen. Zo modelleerden we onlangs voor studiebureau Arcadis een industrieel pand, inclusief structuurelementen, in het kader van het ontwerp van een technische  installatie...
Bij het scannen van gebouwen kan je niet alleen de geometrie zeer nauwkeurig capteren. Je hebt ook onmiddellijk elke mogelijke foto vanuit elk mogelijk standpunt tot je beschikking.Bovendien kan je het resultaat van zo'n scan (point cloud of puntenwolk) in de meeste BIM-pakketten importeren en er je model van de bestaande toestand op baseren.

(puntenwolk door RealVisuals)

 

Bij studiov2 leveren we steeds maatwerk af. Voor een SCAN-to-BIM betekent dit dat we een model afleveren in de template van de klant, en dus ook in zijn native BIM-formaat. Met onze bouwkundige achtergrond modelleren we bovendien met kennis van zaken en worden de scans zo correct mogelijk geïnterpreteerd. Tegelijk zorgen we ervoor dat een model hanteerbaar blijft, en worden vooraf de toleranties goed bepaald. Om het gewenste resultaat te bereiken, gebruiken we LOD's en LOG's en maken we vooraf duidelijke afspraken met de klant. Deze ontvangt niet enkel het model, maar ook de puntenwolk en de bijhorende 360° foto's. Voor de metingen zelf schakelen wij één van onze partners in. 

Heeft u een vraag over deze techniek, of heeft u zelf een project waar u SCAN-to-BIM zou willen toepassen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

Geplaatst in BIM-modellen, Scan2BIM en getagd met , , , .