BIM-coördinatie

In Vlaanderen wordt BIM-coördinatie omschreven als 'de rol die erin bestaat de globale coördinatie tussen de disciplines te organiseren en te controleren'. Hiervoor maakt men gebruik van gespecialiseerde tools om de clashes tussen de disciplinemodellen te detecteren en de globale kwaliteit te controleren/bewaken.

studiov2 gebruikt deze tools om op een geautomatiseerde manier conflicten op te sporen en voegt daar een humane revisie aan toe. Hiervoor gebruiken wij diverse OpenBIM tools en methodieken op maat van het project.
Met deze gecombineerde benadering onderscheiden we echte van theoretische conflicten en kunnen we een open en gecoördineerde communicatie voeren met alle stakeholders.

"Uitstekende begeleiding in het hele BIM proces."

L. Janssens - Bogdan & Van Broeck

studiov2 heeft ook de nodige bouwkundige ervaring en knowhow om tijdig te kunnen anticiperen op conflicten. We respecteren daarbij maximaal de knowhow en workflows van alle projectpartners.

Bovendien verschaffen we ook opleidingen voor de gebruikte tools, zodat alle partners direct de juiste workflow te pakken hebben.