MAKE SHORE_BIM-advies

De Provincie West-Vlaanderen wil een positief antwoord bieden op de hoogdringende nood én de enorme uitdaging om appartementsgebouwen grondig te renoveren. Omwille van het hoge aantal appartementsgebouwen aan de Kust, willen ze net daar aan de slag. Meer dan 3.000 gebouwen zijn er dringend toe aan renovatie.

Een doorgedreven renovatie stelt de Vereniging voor Mede-Eigenaars (VME) en de syndicus voor een bijzonder complexe opgave: technisch, sociaal en financieel. Dit zorgt er voor dat renovatie vaak uitblijft of slechts fragmentair gebeurt, voor niet meer dan wat strikt noodzakelijk is.

Verschillende pilootprojecten werden geselecteerd om mogelijke oplossingen voor deze probleemstelling te onderzoeken. En een bouwteam werd aangesteld om daarvoor de gepaste antwoorden te vinden.

BIM werd als tool bij uitstek aangeduid om deze complexe studieopdracht mee vorm te geven. En studiov2 werd daarvoor als adviseur aangesteld.

Wij zijn de belangrijkste adviseur en reviseur voor architectuur en BIM, gedurende het hele proces. Bovendien treden we op als BIM-coördinator voor de Provincie, en de Verenigingen van Mede-Eigenaars (VME) van de pilootprojecten. Andere partners in dit project, die gebruik maken van het protocol, zijn onder andere Renotec (algemeen aannemer renovaties), BAST architects & engineers (architect), Wattson (service-bedrijf energie).

Geplaatst in BIM-advies & begeleiding en getagd met , , , , , .