SCAN to BIM – industriebouw

Het gebruik van puntenwolken in combinatie met BIM kent vele voordelen. Zo modelleerden we onlangs voor studiebureau Arcadis een industrieel pand, inclusief structuurelementen, in het kader van het ontwerp van een technische  installatie…
Bij het scannen van gebouwen kan je niet alleen de geometrie zeer nauwkeurig capteren. Je hebt ook onmiddellijk elke mogelijke foto vanuit elk mogelijk standpunt tot je beschikking.

Bovendien kan je het resultaat van zo’n scan (point cloud of puntenwolk) in de meeste BIM-pakketten importeren en er je model van de bestaande toestand op baseren.

 

 

 

 

 

 

Bij studiov2 leveren we steeds maatwerk af. Voor een SCAN-to-BIM betekent dit dat we een model afleveren in de template van de klant, en dus ook in zijn native BIM-formaat. Om het gewenste resultaat te bereiken, gebruiken we LOD’s en LOG’s en maken we duidelijke afspraken met de klant. Deze ontvangt niet enkel het model, maar ook de puntenwolk en de bijhorende 360° foto’s. Voor de metingen zelf schakelen wij één van onze partners   in.


 

 

 

 

Heeft u een vraag over deze techniek, of heeft u zelf een project waar u SCAN-to-BIM zou willen toepassen? Aarzel dan niet om ons te contacteren!

 

(puntenwolk door RealVisuals)

Geplaatst in puntenwolk en getagd met , .