BIMtonic event – BIM-objecten en BIM voor kleine bureaus en projecten

Op 29 november verzorgde studiov2 een presentatie op het event van BIMtonic bij RENSON. Deze BIM-dag in Waregem was in de voormiddag gericht op fabrikanten en hoe zij kunnen omgaan met “BIM-objecten“. In de namiddag was er een publiek van architecten en ingenieurs, en gaf studiov2 een presentatie over “BIM voor kleine bureaus en kleine projecten”.


Wat de “do’s & dont’s” van BIM-objecten betreft, moeten fabrikanten volgens studiov2 niet de ‘klassieke’ weg bewandelen en hun product-catalogus volledig omzetten in (complexe) BIM-objecten (bvb. omdat iedereen dat lijkt te doen..). Op zoek gaan naar de intrinsieke motivatie (“Wat betekent BIM voor mijn bedrijf, of wat kan het betekenen?“) en maximaal rekening houden met de gebruiker (een niet-gebruikt object is een slechte investering) zijn hierbij van het grootste belang…

Bij studiov2 zijn we er al langer van overtuigd dat BIM (ook) kan ingezet worden voor kleinere architectuurprojecten. We zetten onze eigen ervaring als (voormalig) architecten en onze specifieke BIM-kennis in om andere (kleine en grotere) architectenkantoren te helpen om hun eerste BIM-stappen te zetten en/of hun workflow te optimaliseren.

Heeft u deze presentaties gemist? studiov2 komt graag bij u langs om onze standpunten uit de doeken te doen. Contacteer ons en we maken een afspraak voor een kennismakingsgesprek!

Geplaatst in objecten, presentaties en getagd met .

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *