Begeleiding en opleiding op maat bij FARYS

Bij FARYS heeft studiov2 een tijdje terug een BIM-project begeleid richting aanbesteding. Het betrof een nazicht van de aangeleverde bestanden (native en IFC) en de koppeling met de bijhorende meetstaat. Het resultaat van de samenwerking was bevredigend en voor de projectmanagers bij FARYS smaakte dit naar meer…

Onlangs verzorgden we dan ook een opleiding van een halve dag voor enkele medewerkers. Het betrof een algemeen overzicht BIM met specifieke aandacht voor de opportuniteiten voor bouwheren en projectmanagers en een hands-on training in enkele courante BIM-viewers.

“Voor mij enerzijds een openbaring van mogelijkheden en anderzijds bevestiging van de link met wegenwerken en GIS-systemen als principe… ” Alex K. – cursist/projectmanager FARYS

Er werd gekozen om zowel IFC-Viewers (Solibri Model Viewer en BIMcollab ZOOM) als native viewers (Autodesk Viewer Online en Graphisoft BIMx) te demonstreren en uit te testen.

Elk van deze systemen heeft zijn eigen specifieke voor- en nadelen, en in het streven naar een échte op-maat oplossing, zoekt studiov2 graag mee naar welke tool het beste werkt in een bedrijfs-workflow.

“Zeer interessant. Iets waar we ons de komende tijd verder moeten in verdiepen om projecten op een kwalitatieve manier te kunnen opvolgen. Waarschijnlijk zal er in de toekomst vraag zijn naar een verder opleidingstraject voor breder publiek.”
Koen M. – cursist/projectmanager FARYS

Wil u graag weten wat BIM in uw workflow kan betekenen, of welke tools optimaal zouden kunnen ingezet worden om uw doelen te bereiken? Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen!

(Beelden: project Wondelgem iov TIDES, in resp. BIMcollab ZOOM en Solibri Model Viewer)

Geplaatst in IFC-uitwisseling, implementatie, opleiding en getagd met , , .