Archicad-template voor ROTS-architectuur

Bij ROTS architectuur – een multi-disciplinair kantoor uit Gent – werken ze al jaren met Archicad. Om de workflow binnen het kantoor te verbeteren, maakte studiov2 voor hen een Archicad-template op maat.

Om te kunnen bepalen hoe de template er moet uitzien, worden de bestaande (afgedrukte en digitale) plannen door ons bestudeerd. Met de resultaten van deze analyse gingen we in overleg met ROTS. Zo werden frustraties, wensen, en verouderde methodieken gedetecteerd.

Het eindresultaat is een template waarin de huisstijl is verwerkt, er specifieke Layouts en View Sets zijn aangemaakt voor renovaties en nieuwbouw, particuliere en industriële projecten, architectuur en technieken. Om dit resultaat te bereiken voorzag studiov2 ook enkele eenvoudige GDL-objecten op maat zoals een referentiepunt (voor de digitale bouwaanvraag) en een Drawing Title met vermelding van de renovatiestatus.

Tot slot werden ook de Publih Sets voor de digitale bouwaanvraag gefinetuned, een op maat gemaakte tekeningenlijst (voor Change Management) aan de layouts toegevoegd en de Schedules uitgebreid met opties voor verbouwingen.
Het geheel past naadloos in de standaard template die ROTS gebruikt binnen hun abonnementsformule bij hun verdeler, zodat updates meteen ook zo vlot mogelijk kunnen verlopen.

Bent u zelf op zoek naar een template op maat van uw bedrijf, in uw eigen BIM-pakket? Contacteer ons dan om te bekijken wat studiov2 voor u kan betekenen!

Geplaatst in objecten, template en getagd met , , .